Medische Trainings Therapie is de mogelijkheid om aan uw klachten, kracht, souplesse en algemene conditie van hart en longen te werken

Het doel kan als doel hebben uw lichamelijke klachten af te laten nemen of op te heffen, de meetbare waarden van uw lichaam (glucosewaarde van uw bloed, vetpercentage en gewicht, conditiegetal en dergelijke) in gunstige zin te beïnvloeden en daarmee uw gezondheid en leefstijl te verbeteren.
U krijgt inzicht in uw lichamelijke belastbaarheid en daarmee veiligheid bij het bewegen.

Als na een intake gesprek blijkt dat Medische Trainings Therapie zinvol voor u kan zijn, wordt gestart met een trainingsperiode van 12 weken waarin u 2 keer per week minimaal een uur komt trainen. Instromen kan gedurende het gehele jaar. Vanaf het begin zal de fysiotherapeut u het gebruik van trainingstoestellen aanleren en informatie geven over het effect van de training. Het doel is om u zo snel mogelijk zelfstandig de, voor u van toepassing zijnde, trainingstoestellen te leren gebruiken.
Zodra dit met vertrouwen uitgevoerd kan worden zullen er ook oefeningen in de vrije ruimte worden gedaan waarbij met diverse soorten oefenmaterialen (ballen, elastieken, balansborden, handhalters en dergelijke)wordt geoefend. Kenmerken van deze vorm zijn: specifieke oefeningen gericht op uw klachten, veel variatie, uitleg over de aard van de oefeningen, soms met (maximaal 5)anderen samen, maar meestal individueel, afhankelijk wat het meest geschikt voor u is.
Na 12 weken wordt bekeken of uw doelstellingen zijn bereikt. Het kan mogelijk zijn dat u, zonder de fysiotherapeut, op zelfstandige basis verder kunt trainen met alles wat u op dat moment weet. U kunt dan een abonnement nemen op elke sportschool naar wens. De sportschool waar wij in gehuisvest zijn biedt u een aantrekkelijke korting.
Wenst u toch nog begeleiding van uw fysiotherapeut? Dan worden er nieuwe doelen bepaald en de mogelijkheden bekeken om de training vanuit uw zorgverzekeringspakket te vergoeden. Er gaat dan opnieuw een periode van 12 weken in. Belangrijk is wel dat er nog medische redenen zijn om de begeleiding bij het trainen vergoed te krijgen.

Vergoeding zorgverzekeraar
Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract. Vergoeding voor MTT hangt af van de inhoud van uw polis. Helaas hebben overheid en zorgverzekeraars deze vorm van zorg beperkt in de zorgverzekerings-pakketten aangeboden. Vooraf kunnen wij voor u nakijken hoe u verzekerd bent en of u kunt deelnemen. Indien er geen of te beperkt vergoedingsrecht bestaat, dan is het mogelijk om voor 60,- per maand deel te nemen. U heeft geen verwijsbrief nodig.